torstai 8. maaliskuuta 2012

Falafelit ja chilimuhju

Falafelit voi muotoilla vaikkapa pihveiksi perinteisten palleroiden sijaan

Kiitos ja ylistys itämaisten ruokakauppojen jotka tarjoavat valmista falafel-ainesta! Kerran meni kärsivällisyys ja sauvasekoitin kun yritin tehdä näitä maukkaita palleroita ihan alusta asti itse. Mutta ei enää! Tämä on helppoa kuin...hiekkakakkujen leipominen. Lisää vain vesi, anna turvota hetkinen (n.15 minsaa) ja pyörittele palleroita pannulle öljyllä paistettavaksi. Paketin ohjeissa usein lukee, että öljyä tulee olla runsaasti, mutta randomkokki on testannut - vähempikin riittää.

1 ptk falafel-ainesta
vettä ohjeen mukaan (250ml)

Falafelin toveriksi sopii loistavasti jugurttikastike ja chilimuhju.

Jugurttikastikkeen ohjeen löydät täältä:
http://randomkokki.blogspot.com/2011/10/papumix-kaalimix.html

Chilimuhju:
2 tomaattia
1 punasipuli
suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 keltainen chili (suomalainen "Aji Finlandia")

Leikataan pieniksi ja kuullotetaan pannulla. Varo ruskistamista.


Falafelien kanssa voi tarjoilla mitä tahansa paistettua kasvissettiä, esim:

herkkusieniä
punasipulia
valkosipulia
pippuria
suolaa


Lisukkeena teemaan sopiva cuscus.
Koristeena rucolaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti