sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Papumix - kaalimix

Tämän ruuan valmistelut kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, jos pakastimesta ei satu löytymään valmiiksi liotettuja ja keitettyjä papuja. Liota papusekoitusta yön yli tai vähintään 8 tuntia. Keitä n. 30 minuuttia tai kunnes pavut ovat pehmeitä (ei muussaantuneita). Välttääksesi pavun kuorien sitkostumisen, lisää suola keitinveteen vasta kun pavut ovat valmiita.

Kaalimix = sekalaisia keitettyjä kaaleja; kuten
kukkakaali, parsakaali, ruusukaali

Lisukkeeksi basmatiriisiä ja jugurttikastiketta.


Kaikkea ruokaa ei tarvitse aina mössätä keskenään.
Näyttävämpi ateria tulee kun ruuat asettelee intialaiselle lautaselle.

Jugurttikastike:
Kreikkalaista jugurttia
Punasipulia
Valkosipulijauhe
Yrttisuola
Sitruunamehu
Ketsuppi
Öljy (hamppu)
Soijakastike
Kapriksia

Anna maustua jääkaapissa n. puoli tuntia ennen tarjoilua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti