torstai 1. maaliskuuta 2012

Seitan

Olin hämmästynyt vilkaistessani tätä blogia; seitanin ohje puuttuu vallan! Teen varmaan kerran viikossa jotain vehnägluteiinista, mutta jostain syystä se ei ole vielä päässyt randomkokkiblogiin. Tämä vääryys on oikaistava. Heti. Laitan tähän nyt hyvin yksinkertaiset ohjeet joilla saat tehtyä helposti seitania vaikka et olisi sitä koskaan aikaisemmin tehnytkään.

Kahden kulhon taktiikka
Ihan perusperus seitanissa ei tarvitse muistaa kuin yksi ohje: kuivat ja märät asiat eri kulhoihin. Seitanin sekoitussuhde on 50/50 eli 1dl gluteenijauhoon tarvitset 1 dl vettä. Kolmen hengen taloudessa yhdellä aterialla syömme 1,5 dl gluteenijauhoa.

Eli sekoita kuivat aineet keskenään:
gluteenijauho
(oluthiivahiutale)
(kikhernejauho)
suola/yrttisuola
kapha churna (sis.mm. kanelia & inkivääriä)
chili

Sitten kosteat:
vesi
öljy (loraus)
balsamiviinietikka (liru)
soijakastike (loraus)

Tämän jälkeen kaada vesimausteseos kuivien aineiden sekaan. Sekoita. Taikinamassa kovettuu hyvin nopeasti, jonka jälkeen voit vaikka leikata saksilla haluamasi kokoisia mönttejä keitettäväksi.

Epämääräisen näköistä. Aika lihamaista.
Keittele taikinapaloja n.15 minuuttia. Heitä pannulle ja ruskista voissa. Tässä kohtaa voi vielä maustaa lisää, jos mykyt kaipaavat suolaa tai tulisuutta. Voit hämätä lihansyöjiä maustamalla mykyt grillimausteella tai jauhelihamausteella.

Yrttejä
Seitanin lisukkeeksi sopii mielestäni hyvin riisi.
Riisin voi maustaa sopivilla yrteillä kuten persiljalla, basilikalla, punasipulilla, kevätsipulilla ja rucolalla.

Sekaan heitetty vielä randomisti ruusukaalia



0 kommenttia:

Lähetä kommentti