maanantai 5. marraskuuta 2012

Kekrien noutopöytä


Meillä järjestettiin taas vuosittaiset hippalot - kekrit, jolla voisi olla lähin vastine halloweenjuhlat. Eli pöytä täyteen herkkuja, naamiaisasut kehiin ja paljon ystäviä kyläilemään. Jostain kumman syystä menu on joka vuosi kunnianhimoisempi!? ja tänäkin vuonna kaikista alkuvalmisteluista huolimatta kokkailuun meni 5-6 tuntia! En nyt kirjoita tarjottavien reseptejä tähän, koska iso osa löytyy mm. uusimmasta Koti & Keittiö -lehdestä sekä uusimmasta Kotivinkistä (johon myös Randomkokki perheineen oli päässyt.

Menun voin toki paljastaa:

Marinoidut paprikat
Cuscus -salaatti
Falafel pyörykät
Tsatsiki
Tuliset soijalihapullat ja soijakalapullat
Soijapapusalaatti
Grillatut porkkanat
Grillatut punajuuret homejuustolla ja rucolalla
Tuorejuusto-merileväkaviaari korput
Hummusta
Fetajuustoa
Oliiveja
Patonkia
Tortilloja
"Kärpässieniä"

Kärpässienet ovatkin ihan vain kananmunia tomaattilakilla ja majoneesipilkuilla.
Ohje bongattu Lidl:n nettisivuilta.

Noutopöytä on osoittautunut parhaaksi vaihtoehdoksi tämän tyylisissä rennoissa kemuissa

Ruuat maistuivat hyvin - kaikki meni.
Suurimman suosion saivat soijalihapullat ja soijakalapullat, jotka maistuivat yllättävän hyvin antaumukselliselle lihan syöjälle.
Myös punajuuri-sinihomejuusto lisuke herätti ihastusta.

Siihen tarvitsee:
punajuuria
oliiviöljyä
suolaa
sinihomejuustoa
rucolaa

Punajuuret suolataan kevyesti ja  paahdetaan uunissa oliiviöljyssä 180 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Kypsyys riippuu tietenkin siitä, minkä suuruisiksi lohkoiksi olet pilkkonut ne.
Itse tein kutakuinkin säilykepunajuurien kokoisia paloja.
Jäähdytä valmiit punajuuret.
Lisää sinihomejuusto pieninä palasina ja rucola.
Tosi helppoa!

Tällä kertaa en tehnyt lainkaan makeita tarjottavia vaan mentiin ihan keksilinjalla. Kohta on kuitenkin tulossa synttäreitä, joita varten pitää sitten leipoa.
Tai pistää mummo leipomaan :D

0 kommenttia:

Lähetä kommentti