sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kookostofu

Tänään oli edessä hauska haaste; mitä syödä päivälliseksi kun lapsi ei ole kotona? Ainakin jotain tulista. Ja kaapista kaikkea mahdollista mistä lapsi ei niin tykkää! Tofua! Kookosta! Pinaattia! Tämähän alkaa jo muodostumaan...lisukkeeksi jotain myös ei niin (pienokaisen mielestä) hyvää; kvinoaa.

Tofua löytää valmiiksi maustettuna kylmäaltaasta (juustohylly) tai purkista (aasialaiset kaupat)


Raaka-aineet:
valmiiksi maustettua tofua (tai marinoi itse jos ehdit)
punasipulia
pinaattia (tuore/pakaste)
chiliä
kookosmaitoa (tai sen puutteessa maito/kerma/kookoshiutale sekoitusta)
kookosöljyä paistamiseen
kvinoaa
kasvisliemijauhetta

Kvinoa kiehumaan kasvisliemijauheiseen veteen. Itselläni on niin vähäsuolaista jauhetta, että lisäsin jälkikäteen vielä suolaa. Jos kvinoa ei ole tuttu, kerron vinkin; kvinoa on valmista kun siemenet ovat "avautuneet". Kvinoa jää helposti "kaapinmakuiseksi" ja kuivaksi, mutta sitä voi helpottaa lisäämällä keitettyyn kvinoaan hyvälaatuista oliiviöljyä.

btw - kvinoa voidaan kirjoittaa myös quinoa.


Pannulle kookosöljy kuumenemaan, ensin chilit paistumaan ja antamaan öljylle makua sitten vasta tofu sekaan. Sipulit jätin tarkoituksella suuriksi ja rapeiksi joten lisäsin ne vasta myöhemmin valkosipulin kanssa. Pinaattia ei tarvitse paistella, joten sen voi heittää pannulle samaan aikaan kookosmaidon kanssa. Ja sitten vähän muhimaan. Koska tofu oli valmiiksi maustettu, en lisännyt mitään mausteita, en edes suolaa.

Chiliä lisätty oman maun mukaan - tällä kertaa PALJON


3 kommenttia:

Hilkka kirjoitti...

Oih, täältä löytää niin erikoisia reseptejä että rupee oikein hiukomaan!

Marle kirjoitti...

Moi, olipa hauska sattuma, että törmäsin tänään teihin kauppareissulla (hämmästeilin teidän fillareita)kun olin menossa ostamaan ruokatarvikkeita. Olin omaksikin ihmeekseni saanut päähäni tehdä ensimmäistä kertaa intialaista ruokaa viikonlopuksi. Kauppareissun jälkeen pesutuvassa avasin Kotivinkin ja hitto vie, sillähän sinä veivasit intialaisia ruokia! Ja täältä blogistahan löytyy vaikka mitä mielenkiintoista ja kokeilemisen arvoista. t. Marle

Unknown kirjoitti...

Kiitos Hilkka ja Marle!
Ja olipa tosiaan sattuma :D

Lähetä kommentti