maanantai 3. syyskuuta 2012

Tuliset kesäkurpitsat ja valkosipulipavut

Olenko ainoa jolla on jääkaapissa ihan älyttömästi kesäkurpitsaa?
Ja kasvimaalla mötköttää vielä muutama niiden kaveri.
Kesäkurpitsaa tulee jo ulos korvista, mutta ei auta - syötävähän ne on.
Lapsi tosin on jyrkästi kieltäytynyt auttamasta.

Sitten kun kaikkia muita reseptejä on kokeiltu, kokeile tätä.

Tarvitset:

kesäkurpitsaa
öljyä paistamiseen
sekalaisia itämaisia mausteita tai
käytä valmista tulista currytahnaa
ruohosipulia

vihreitä papuja (pakaste sellaisetkin käy)
öljyä
valkosipulia
suolaa tai soijakastiketta

Lisukkeeksi:
riisiä
viininlehtikääryleitä (valmiina purkissa)


Viininlehtikääryleet sopivat lisukkeeksi tähän ruokaan jotenkin erityislaatuisen hyvin

Laita pannulle runsaasti öljyä, jotta kesäkurpitsat tulevat lähes uppopaistetuiksi. Sekoita mausteet öljyyn ENNEN kesäkurpitsaa, niin mausteet imeytyvät paremmin itse kasvikseen. Paista rusehtavaksi. Lisää ruohosipuli vasta paistamisen jälkeen.

Pavut keitin kattilassa ja valutin niiden kypsyttyä jäisestä n. 15 minuuttia. Valkosipulit käytetään kevyesti öljyssä ja lisätään pavut ja suola.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti