Suppilovahverokausi korkattu!
Kunhan sienisavotasta oli toivuttu, alkoi välittömästi tehdä mieli sienipiirakkaa.
Käytän usein valmiita piirakkapohjia, mutta nyt ei huvittanut lähteä kauppaan.
Tulipahan ainakin vähän erikoisempi pohja...
Pohja:
2dl jauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
125 g (puoli pakettia) voita
2rkl vettä
2rkl vettä
ripaus suolaa
Sekoitetaan taikinaksi ja laitetaan uuniin 10 minuutiksi 200 asteeseen.
Otetaan pois ja lisätään täyte.
Huom! Pohjasta tuli vähän kuivakka. Käytä omaa reseptiäsi tai valmistaikinaa.
Yritän korjailla tätä vielä joku päivä.
Otetaan pois ja lisätään täyte.
Huom! Pohjasta tuli vähän kuivakka. Käytä omaa reseptiäsi tai valmistaikinaa.
Yritän korjailla tätä vielä joku päivä.
Täyte:
reilu kourallinen tuoreita suppilovahveroita
pätkä purjoa
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta
halloum-juustoa 1/2 pkt
halloum sitä vastoin ruskistetaan |
piirakan päälle sekoitin:
1,5 dl soijajauhoa (ei ollut taaskaan munia...)
1 dl maitoa
0,5 dl kermaa
ei suolaa, koska halloum on tosi suolaista
0 kommenttia:
Lähetä kommentti