perjantai 7. syyskuuta 2012

Suppilovahvero-halloum piirakka



Suppilovahverokausi korkattu!
Kunhan sienisavotasta oli toivuttu, alkoi välittömästi tehdä mieli sienipiirakkaa.
Käytän usein valmiita piirakkapohjia, mutta nyt ei huvittanut lähteä kauppaan.
Tulipahan ainakin vähän erikoisempi pohja...

Pohja:

2dl jauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
125 g (puoli pakettia) voita
2rkl vettä
ripaus suolaa

Sekoitetaan taikinaksi ja laitetaan uuniin 10 minuutiksi 200 asteeseen.
Otetaan pois ja lisätään täyte.

Huom! Pohjasta tuli vähän kuivakka. Käytä omaa reseptiäsi tai valmistaikinaa. 
Yritän korjailla tätä vielä joku päivä.


Täyte:

reilu kourallinen tuoreita suppilovahveroita
pätkä purjoa
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta

halloum-juustoa 1/2 pkt

sienet ja purjo paistetaan pannulla - ei ruskisteta


halloum sitä vastoin ruskistetaan

piirakan päälle sekoitin:

1,5 dl soijajauhoa (ei ollut taaskaan munia...)
1 dl maitoa
0,5 dl kermaa
ei suolaa, koska halloum on tosi suolaista


Paistetaan uunissa täytteen kanssa n. 20min.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti