maanantai 11. kesäkuuta 2012

Nokkoshernekäs

Kikhernekkään kaveriksi käy vaikka munakoiso
Viikonloppuaamu eikä jääkaapissa ole kananmunia! Onneksi hyllystä löytyy aina kikhernejauhoja. Niistä paistaa nopeasti ja helposti maukkaan "munakkaan". Jääkaapista löytyi vielä vasta ryöpättyjä uusia nokkosenpoikasia, jotka antoivat kivan tuoreen tatsin paistokseeni.

2 hengen annokseen tarvitset:

1,5dl kikhernejauhoja
3 dl vettä
öljyä/voita paistamiseen
mausteita (pippurisekoitus, yrttisuola, paprika tms.)
yrttejä (ruohosipuli, persilja, nokkonen tms.)

Sekoita jauhot ja vesi paakuttomaksi taikinaksi. Vaikka taikina näyttää tosi löysältä, se kiinteytyy kyllä pannulla. Heitä sekaan mausteet & yrtit. Paista pannulla muutama minuutti.
Extraluksusta saat hernekkääseen raastamalla päälle vähän jotain juustoa.

Erilaisia variaatioita hernekkäisiisi saat mausteita. Kokeile vaikkapa osterikastiketta tai chiliä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti