torstai 20. lokakuuta 2011

Syyään suklaata!

Jos et ole vielä kokeillut itsetehtyä raakasuklaata, niin nyt on hyvä hetki opetella. Ei tarvitse olla mikään guru, että se onnistuu. Kun olet päässyt omatekoisen suklaan makuun, ei paljon fazerit nappaa.
Suklaan valmistus on myös yllättävän nopeaa ja variaatioita voi tehdä ihan loputtomiin. Tarvitset valmitukseen pari kattilaa (iso ja pieni) sekä suklaamuotteja (jääpalamuotit käy ihan hyvin).
Aineksina tällä kertaa:

kookosöljyä
kaakaovoita
hunajaa
kaakaomassaa tai kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Tässä siis perusainekset. En laita tähän määriä, koska suklaata voi tehdä ihan kuinka paljon vaan; kaikki menee kuitenkin. Oikean sekoitussuhteen löydät - yllätys yllätys - maistamalla!

Valmistusprosessi toimii näin; lämppää isossa kattilassa vettä ja laita pieni kattila sen sisälle. Kuuma vesi lämmittää pienen kattilan jonne kaadat kookosöljyn ja/tai kaakaovoin. Parempaa tulee kun käytät molempia. Anna seoksen sulaa nestemäiseksi. Sitten makeutus sekaan.

Makeutus voi olla vaikka siirappia, nektaria tai silkkaa sokeria hunajan sijaan, u name it.

Seuraavaksi kaakao. Sekoittele ankarasti. Älä kuumenna liikaa. Hippu suolaa ja sitten mausteet.


Suklaan voi maustaa haluamillaan jauheilla. Tässä vain mielikuvitus on rajana.
Itse laitan sekaan maca-jauhetta, chiliä, inkivääriä ja ashwagandhaa. Mikset kokeilisi vaikka kanelia, minttua tai appelsiiniöljyä! Viherjauheetkin sopivat yllättävän hyvin. Ja tietty kaikki superfuudi.

Entäs sitten kiinteät mausteet? Itse laitoin suklaamuottien pohjalle mm. hampunsiemeniä, kookosrouhetta ja siitepölyä. Voit laittaa sekaan vaikka strösseleitä, pähkinöitä, hedelmänpaloja...ihan mitä vaan. Kokeile vaikka sillisuklaata!! Tai älä sittenkään.

Juokseva suklaamassa kaadetaan muotteihin, joiden pohjalla on maustehia.
Suklaa on nyt valmis laitettavaksi pakkaseen kovettumaan. Massa kovettuu yllättävän nopeasti, mutta muista; se myös sulaa yllättävän nopeasti syödessä...

Ja sitten herkuttelemaan. Muista tarjota kavereille kanssa.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti