Tää ideahan lähti siitä, että mulla on ruko maa-artisokkaa kaapissa odottelemassa inspiraatiota. Koen kyseessäolevan juurimukulan käytön hieman haastavaksi, koska pienten myhmeröiden kuoriminen on aikasen puuduttavaa hommaa. Onneksi äityli kävi kahveella ja piti seuraa kuorimisen ajan.
Tähän juuresvuokaan tuli:
aika monta maa-artisokkaa
7 perunaa
2 porkkanaa
(merisuolaa)
Esikeitin nuo varmuuden välttämiseksi. Uuniruuissa mulla tuppaa aina kaikki jäämään raaoiksi.
Sitten se gratiini:
3dl maa-artisokan keitinvettä (miksei vaikka kermaa?!)
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
2 rkl mantelijauhoja (tätä tuskin monelta löytyy perustarpeista, voi korvata jollain muulla jauholla)
1 prk paprika-sipuli tuorejuustoa (täähän vois olla mitä makua vaan)
mausteina tällä kertaa:
mustapippuria
japanilaista soijakastiketta (Rainbow:ta - merkistä ei sitten tingitä!)
valkosipulijauhetta
Juurekset vuokaan, gratiini päälle ja uuniin 225 asteeseen kunnes näyttää ja tuoksuu hyvältä.
Kuoritut maa-artisokat pitää sujauttaa heti kylmään veteen jotteivat huonone. |
Tähän juuresvuokaan tuli:
aika monta maa-artisokkaa
7 perunaa
2 porkkanaa
(merisuolaa)
Esikeitin nuo varmuuden välttämiseksi. Uuniruuissa mulla tuppaa aina kaikki jäämään raaoiksi.
Sitten se gratiini:
3dl maa-artisokan keitinvettä (miksei vaikka kermaa?!)
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
2 rkl mantelijauhoja (tätä tuskin monelta löytyy perustarpeista, voi korvata jollain muulla jauholla)
1 prk paprika-sipuli tuorejuustoa (täähän vois olla mitä makua vaan)
mausteina tällä kertaa:
mustapippuria
japanilaista soijakastiketta (Rainbow:ta - merkistä ei sitten tingitä!)
valkosipulijauhetta
Juurekset vuokaan, gratiini päälle ja uuniin 225 asteeseen kunnes näyttää ja tuoksuu hyvältä.
Tuli ihan buenoa. Maa-artisokassa on jännä omanlainen makunsa. |
0 kommenttia:
Lähetä kommentti