torstai 20. lokakuuta 2011

Random juures-juustovuoka

Tää ideahan lähti siitä, että mulla on ruko maa-artisokkaa kaapissa odottelemassa inspiraatiota. Koen kyseessäolevan juurimukulan käytön hieman haastavaksi, koska pienten myhmeröiden kuoriminen on aikasen puuduttavaa hommaa. Onneksi äityli kävi kahveella ja piti seuraa kuorimisen ajan.

Kuoritut maa-artisokat pitää sujauttaa heti kylmään veteen jotteivat huonone.

Tähän juuresvuokaan tuli:

aika monta maa-artisokkaa
7 perunaa
2 porkkanaa
(merisuolaa)

Esikeitin nuo varmuuden välttämiseksi. Uuniruuissa mulla tuppaa aina kaikki jäämään raaoiksi.

Sitten se gratiini:

3dl maa-artisokan keitinvettä (miksei vaikka kermaa?!)
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
2 rkl mantelijauhoja (tätä tuskin monelta löytyy perustarpeista, voi korvata jollain muulla jauholla)
1 prk paprika-sipuli tuorejuustoa (täähän vois olla mitä makua vaan)

mausteina tällä kertaa:

mustapippuria
japanilaista soijakastiketta (Rainbow:ta -  merkistä ei sitten tingitä!)
valkosipulijauhetta

Juurekset vuokaan, gratiini päälle ja uuniin 225 asteeseen kunnes näyttää ja tuoksuu hyvältä.

Tuli ihan buenoa. Maa-artisokassa on jännä omanlainen makunsa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti