perjantai 21. lokakuuta 2011

Sieniä ja kasviksia pseudointialaisittain

Siis suppilovahveroitahan löytyy. Jopa ihan liiaksi asti. Niitä taitaa olla muutaman kymmentä litraa kuivattuna tällä hetkellä, eikä kausi ole edes ohitse. Jos resepteissä vilahtelee sienet, ne ovat siis useinmiten suppilovahveroita, noita metsiemme helmiä. Tänään maustoin ne intialaisittain. M-mm.

Tarpeet:
punakaalia
porkkanaa
riisiä
suppilovahveroita
punasipulia
valkosipulia
kermaa

voita
öljyä
suolaa
soijakastiketta
kurkumaa
maustetahnaa

Ensin punakaalit ja porkkanat suolaveteen kiehumaan. Lisukkeeksi kurkumalla maustettua basmatiriisiä. Laita liru öljyä sekaan, niin riisi ei paakkuunnu.

Voita tai öljy/voisekoitusta pannulle kuumenemaan ja sienet sekaan. Samantien sekaan voi heittää myös punasipulin ja valkosipulin sekä maustetahnan.

Maustetahna, tuo laiskojen kokkien keksintö! Tällä kertaa kaapista löytyi Spice Up! Tikka currytahnaa jossa on ihan vaikuttava koostumus; chiliä, korianteria, juustokuminaa, inkivääriä, kurkumaa, anista, sarviapilaa, neilikka, valkosipulia, kanelia, laakerinlehteä ja suolaa. Kaiken tämänhän voi ihan ITSE miksata, mutta jostain syystä näin perjantai-iltana ei oikein hotsittanut. Mennään tänään sieltä mistä aita on matalin! Ja otetaanhan sille!

Sitten kypsät kaalit ja porkkanat kyytiin, kermaa päälle ja suolaus soijakastikkeella. Ja valmista.

Tossa päällä on pestoa - ihan vaan väriksi.
Tuli muuten ihan järjettömän hyvää! Lapsi söi 2 lautasellista ja kysyi voidaanko tehdä huomenna samaa ruokaa! Randomkokki kiittää.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti