sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Sunnuntain soijasuikaleet

Soijatuotteet ovat äärimmäisen helppoja ja nopeita valmistaa, edullisia, proteiinipitoisia sekä mausteilla näppärästi muunneltavissa. Tänään syötiin soijasuikaleita.
Kuivatut tekstuurisoijat voi liottaa ja marinoida vedessä tai keittää kasvisliemessä.
Aloitin liottamalla soijasuikaleita mausteliemessä. Mausteena käytin japanilaista soijakastiketta ja mirin-kastiketta (joka peittää hyvin soijan ominaista makua).

Sitten piti rakentaa jotain sopivaa soijan ympärille. Eikun jääkaappia koluamaan. Tällä kertaa setti koostui seuraavista aineksista:

Ruusukaalia
Tomaattimurskaa
Punaista paprikaa
Punasipulia
Valkosipulia
(kermaa)

Ruusukaalit ensin kiehumaan hetkeksi veteen. Sekaan snadisti merisuolaa. Myös höyryttäminen toimii näiden ihanien pienien vihreiden palleroiden kohdalla oikein mainiosti.

Sitten kastike:
Pannulle öljyä, sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Oikein makoisa ja toimiva mauste tässä kohtaa on joku intialainen mausteseos, masala. Kuullotetaan hetki ja lisätään vähän vettä pannulle. Sitten liotetut soijat sekaan. Soijat imevät tässä kohtaa hyvin mausteiden ja sipulien maut. Sekoitellaan vähän.
Tomaattimurska joukkoon sekä aika isoiksi paloitellut paprikat. Soijat vaativat mielestäni aika paljon suolaa joten lisäsin vielä tässä kohtaa yrttisuolaa. Kaapista löytyi vielä puoli purkkia kermaa, joten sekin pääsi pannulle. Lopuksi basilikaa joukkoon ja kypsät ruusukaalit.

Randomisti lisukkeena nautimme tänään makaroonia. Tähän sopisi tietysti myös riisi, ohra tai cuscus.
Lopputulos oli kovin tomaattinen eikä ketsuppia kaivannut kukaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti