tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pinaatti-maapähkinäkastike

Nyt alkaa pikkuhiljaa olla täysi rähinä päällä villivihannesten suhteen. Olen kuullut huhuja vuohenputkipiirakoista ja on joku jo pieniä nokkosvauvojakin keräillyt. Koska pakkasesta löytyi vielä pinaattia, niin johonkinhan se oli käytettävä! Ehkä ensi kerralla testaan pinaatin sijaan jotain ihan kotipihasta löytyvää vihreää.

Yritin löytää jotain omaperäistä reseptiä kahlaamalla netistä ja sitten löysinkin yhden varteenotettavan pastakastikereseptin, jota vähän muokkasin.

Raaka-aineet

Pakastepinaattia 
Maapähkinävoita
Soijakastiketta
Valkosipulia (myös jauhe käy)
Tomaattipyrettä
Öljyä
Sitruunamehua

Kaikkia ainesosia n.ruokalusikallinen, pinaattia oli ehkä 200g. Mausteeksi:

Mustapippuria
Yrttisuolaa

Laitoin pinaatit sulamaan pieneen tilkkaan vettä kattilaan ja sotkin muut aineet joukkoon. Kastike oli valmis muutamassa minuutissa ja maku ihan JÄRJETTÖMÄN HYVÄ! Vaikka maapähkinävoi voi kuulostaa oudolta yhdistelmältä pinaatin kanssa, niin se rokkasi juuri sopivasti.

Koristeeksi jotain vihreähköä - tässä siis basilikaa ja rucolaa
Pastan kaveriksi ei kastike tällä kertaa päässyt, vaan riisin ja soijapihvien.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti