tiistai 18. joulukuuta 2012

Quorn - mykoproteiinia lautasellani

Hei täähän näyttää ihan "normiruualta"!
Nyt sitä saa, nyt sitä saa. Nimittäin salaperäistä sieniproteiinivalmistetta nimeltään Quorn.
Salaperäistä siinä mielessä, että briteistä sitä on saanut jo vuosikymmeniä ja rapakon takaakin jo tovin. Itse törmäsin tähän tuotteeseen työskennellessäni Ruohonjuuressa kun useat asiakkaat tulivat kyselemään "miksei Quornia saa Suomesta?".

Siispä kun lehtimainoksen perusteella hokasin, että kauppojen pakastealtaisiin on rantautunut tämä jännittävä uutuus oli pakko flunssapäissään paukata Jumbon ostoshelvettiin. Ostin samantien nugetteja, hampurilais"pihvejä" ja fileitä.

Tänään pannulle pääsivät nugetit. Pakkauksen ohjeessa lukee, että nugetit olisi hyvä valmistaa grillaamalla tai uunissa, mutta pannulla ne valmistuivat ihan yhtäläisesti. Entäs sitten se maku?

Hämmästyttävää kyllä, rakenne JA maku oli hyvin nugettimainen (mitä siitä nyt muistan) mutta ilman rasvaisuutta ja suolaisuutta. Suolaa (tai mitään muuta maustetta) ei nugeteista löydy, mutta pieni dippaus chiliketsuppiin ja loraus soijakastiketta antoi nugeteille ihan uuden ulottuvuuden.

Kukaan nugetinpurija ei voi kyllä perustella himoaan kanaan maistettuaan tätä! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Itse suunnittelen jo sienis -hamppareita sekä kesän grillijuhlia!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti