perjantai 28. syyskuuta 2012

Oranssia - Oranssia


Värikkään syksyn kunniaksi värikästä ruokaa!
Yksi tapa tehdä ruokaostoksia, on napata kaupasta vain jonkin tietyn värisiä ruokia :D
Bataatti ei ole päässyt lautasillemme vuosikausiin, mutta nyt sen väri inspiroi kokkailemaan virkistävän piristävää oranssia murkinaa. Helppo ja nopea ohje:


Raaka-aineet:
bataatti 
porkkana
punainen linssi
vettä
öljyä
valkosipuli
purjo

Mausteet:
suola
mautepippuri
korianteri
inkivääri

Lisukkeeksi:
riisi
suola
kurkuma

Linssi kuullotetaan pannulla valkosipulin kanssa
Aloita vaikka keittämällä bataatti ja porkkana suolavedessä. Myös riisin voi laittaa kiehumaan suola/kurkumaveteen, koska linssien valmistuksessa menee n.12 minuuttia. Huuhtele ensin linssit hyvin hanan alla. Heitä pannulle öljyn ja valkosipulin kanssa. Siirtele lastalla sinne tänne hetken ajan, ripottele sekaan mausteet ja kaada päälle n. 3 dl vettä. Vettä voit lisätä linssien kiehumisen aikana jos näyttää, että sitä on liian vähän. Kun linssit ovat pehmenneet, voit sekoittaa joukkoon kypsät porkkanat ja bataatit sekä purjosipulin. Jos pidät pehmeästä purjosta, laita se pannulle samaan aikaan linssien kanssa.

Porkkanat ja bataatit sulassa sovussa

Ihana kukkakimppu tarttui myös kaupasta mukaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti