keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kreikkalainen kasvispaistos

Käytä vaikka kasvislisukkeena!

Teki mieli jotain kevyttä mutta öljyistä iltapalaa. Uuni oli kuumana raparperipiirakan paistamisesta, joten katsaus jääkaapin sisältöön ja kokkailemaan. Tästä määrästä tuli pieni vuoka.

1/2 iso munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
1 vihreä paprika
2 tomaattia
pari valkosipulinkynttä

oliiviöljyä
tsatsikimaustetta
pippurisekoitusta
suolaa

juustoa

Itketin varmuuden vuoksi munakoisot, jotta ne eivät jäisi kitkeriksi. Kasvikset palasiksi - chop chop - heitetään kaikki uunivuokaan, paaaaljon oliiviöljyä päälle ja mausteet sekaan. Tsatsikimauste sisältää valkosipulia, basilikaa ja tilliä; niitä on varmasti myös muunlaisiakin, mutta tämä mauste on ostettu Kreetalta. Mielestäni kreikkalaiseen kasvispaistokseen kuului myös feta-juusto, mutta sitä minulla ei ollut. Laitoin sitten sekaan vähän normi juustoraastetta. Uunin lämpötila taisi olla 225 astetta ja valmista taisi tulla n. puolessa tunnissa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti