En ole koskaan ollut suuri punajuurien ystävä; ehkäpä en vain ole koskaan saanut erittäin hyvää punajuuriruokaa! Lindströminpihvit - yääks, rosolli - hyiii, borshkeitto - mitenhän se edes kirjoitetaan?
Jääkaapista nyt löytyi joka tapauksessa punajuurta jotka oli valmistettava. Uunijuureksia tuli syötyä talven mittaan vähän turhan useinkin, joten oli keksittävä jotain uutta; punajuuripihvit! Resepti on naurettavan helppo ja lopputulos aivan käsittämättömän maukas. Ainakin sellaiselle henkilölle, joka ei punajuurista ole koskaan perustanut.
Tarvitset vain (5 pihviä):
2 punajuurta (hieman esikeitetty) raasteena
1/2 dl kikhernejauhoa
1/2 dl vettä
kevätsipulia
maustepippuria
kasvisliemijauhetta
soijakastiketta
öljyä/voita paistamiseen
Tietenkin voit maustaa pihvit myös ihan oman mielesi mukaan.
Lisukkeeksi tällä kertaa porkkanaa (esikeitetty) paistettuna purjon kera. Mausteeksi persiljaa, suolaa ja balsamiviinietikkaa.
Jääkaapista nyt löytyi joka tapauksessa punajuurta jotka oli valmistettava. Uunijuureksia tuli syötyä talven mittaan vähän turhan useinkin, joten oli keksittävä jotain uutta; punajuuripihvit! Resepti on naurettavan helppo ja lopputulos aivan käsittämättömän maukas. Ainakin sellaiselle henkilölle, joka ei punajuurista ole koskaan perustanut.
Tarvitset vain (5 pihviä):
2 punajuurta (hieman esikeitetty) raasteena
1/2 dl kikhernejauhoa
1/2 dl vettä
kevätsipulia
maustepippuria
kasvisliemijauhetta
soijakastiketta
öljyä/voita paistamiseen
kevätsipulia tsilp-tsilp-tsilputtuna ja punajuuri raas-raas-raastettuna |
Tietenkin voit maustaa pihvit myös ihan oman mielesi mukaan.
porkkanat, purjo ja persilja |
Lisukkeeksi tällä kertaa porkkanaa (esikeitetty) paistettuna purjon kera. Mausteeksi persiljaa, suolaa ja balsamiviinietikkaa.
mättö hyvä mättö; punajuuripihvit valmiina |
1 kommenttia:
Tämän reseptin nähtyäni innostuin minäkin tekemään pihvejä kikhernejauhoista. Kiitokset innoituksesta :)
Lähetä kommentti