torstai 8. maaliskuuta 2012

Kevätsettiä

Minttu viihtyy ikkunalaudalla
Kun kevätaurinko alkaa lämmittää ja kettiön ruukkuihin ilmestyä yrttejä talven pimeyden jälkeen, alkaa tehdä mieli kevyttä kesäruokaa. Koska vielä ei ole kesä, eikä edes kevät, on annokseen lorautettu kermaa. Ihan vaan pakkasenkestävän rasvakerroksen ylläpitämiseksi...

Ainekset tällä kertaa:

keräkaalia
1 prk maissia
purjoa
valkosipulia
1/2 prk kermaa

Kaalin voi pistää pannulle öljyyn purjon ja valkosipulin kanssa. Vähän vettä sekaan ja kaali kypsyy pannulla meheväksi. Maissi on sinänsä purkista otettaessa ihan valmista joten sen voi heittää sekaan viimeisenä kerman kanssa.

Mausteet:
suola
maustepippuri (kaalin kanssa ihan ehdoton)
yrttimaustesekoitus (basilika, persilja, rakuuna, oregano)
yrtit voi korvata tuoreilla kunhan päästään kevääseen
+++++ tuoretta minttua!

Lisukkeena kurkumalla maustettua basmatiriisiä.

Jäin kaipaamaan makeuden rinnalle hieman tulisuutta. Suosittelen lisäämään chiliä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti