tiistai 18. lokakuuta 2011

Kasvispihvejä ja munakoisomuhjua

Tänään jääkaapissa olevat munakoisot näyttivät siltä, että ne lähtisivät kävelemään jo huomenna kohti biojäteastiaa. Päätin kokeilla ihanaa egyptiläistä reseptiä Baba Ganoush. Käytin seuraavia aineksia:

2 kpl munakoisoa
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
loraus sitruunamehua

Reseptiin kuuluisi mm. tahini, mutta mistäs mä sitä tähän hätään taion?

No, valmistus meni näin: munakoisot kokonaisena uuniin tunniksi 200 asteeseen. Niihin piti tökkiä reikiä, jotta kypsyisivät. Tein sen hammastikulla. Kypsät munakoisot kuoritaan ja muussataan. Sekoitetaan joukkoon muut ainekset. Voipi koristella persiljalla; en jaksanut itse könytä kasvimaalle.

Munakoisojen kypsymistä odotellessa tein kasvispihvejä. Pakko myöntää, en ole niitä juuri koskaan ennen tehnyt. Löysin pari reseptiä, mutta niissä kaikissa käytetään kananmunaa. Ei ollut. Teinkin sitten seuraavalla reseptillä:

2 isoa raastettua porkkanaa
pala purjoa silputtuna
n.1dl liotettua soijarouhetta
1,5 dl kikhernejauhoa
1,5 dl vettä
3 rkl jauhoja
2 rkl öljyä

ja sitten mausteita. Niitähän voi laittaa ihan fiiliksen mukaan. Tällä kertaan mukaan pääsi mm. Herbamare, valkosipulijauhe, paprikajauhe, soijakastike, kurkuma.

Sotkin kaikki ainekset isossa kulhossa ja nostelin siitä kuumalle pannulle n.ruokalusikallisen verran muhjua paistumaan öljyssä. Hyvin paistui. Pari minsaa molemmin puolin.

Munakoisomuhju - näyttää ällöltä, maistuu hyvältä.
Vedä blenderin läpi jos koostumus/ulkonäkö ei viehätä.

Tässä nämä pihvit. Pysyi koossa! Huraa!

Randomkokki alias Sotkukokki.

Lisukkeeksi keitin basmatiriisiä, joka ensin kiehui yli ja lopulta paloi pohjaan kun jumahdin koneelle kirjoittamaan tätä blogia. Mutta tästä on hyvä lähteä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti