torstai 1. maaliskuuta 2012

Uunijuurekset & soijasuikaleet

Tältä näyttää valmiit juurekset - töki haarukalla jos haluat varmistua kypsyydestä


Jos tykkäät juuresten pilkkomisesta eikä aikataulukaan ole ongelma, suosittelen uunijuureksia.
Tässä setissä on seuraavat "kauden" ainekset:

Peruna
Porkkana
Punasipuli

Ripsutellaan suolaa ja valkosipulijauhetta päälle ja runsaasti oliiviöljyä.
Uuniin kunnes juurekset näyttävät, noh, valmiilta.
Päälle voipi heitellä vielä rucolan lehtiä. Ainakin koristeeksi.

Pelkistä juureksista nyt ei välttämättä lähde nälkä. Siispä lisukkeena voi tarjota soijasuikaleita.
Tässä yksi versio soijasuikalesetistä:

öljy-voiseosta paistamiseen
maustetahnaa (lähes mikä tahansa curry kelpaa)
soijasuikaleita (liotettuna/keitettynä)
keräkaalia (ohueksi suikaleiksi leikattuna)
soijakastiketta
kermaa

Anna maustetahnan imeytyä öljy-voiseokseen pannulla. Paista soijasuikaleet ja keräkaali. Lisää soijakastiketta maun mukaan. Heitä kermaa perään. Et voi epäonnistua.

Kaalit kypsyvät pannulla soijasuikaleiden kanssa - niitä ei tarvitse keittää

0 kommenttia:

Lähetä kommentti