torstai 3. marraskuuta 2011

Makaröönilaatikko

Tämä on ihan all-time-favourite kotiruoka meidän perheessä! Perinteisen lihamakaronilaatikon lihat on korvattu ylläri ylläri soijarouheella, mutta maun salaisuus piileekin sitten jossain ihan muualla; suppilovahveroissa.

Tarvitset siis:
makaronia
soijarouhetta
sieniä
sipulia
valkosipulia
kananmuna
maitoa/kermaa
pestoa
juustoa

Keittele makaronit kypsäksi ja liota sillä välin soijarouhe vedessä. Voit maustaa liotusveden soijakastikkeella. Itse käytin kuivattuja suppilovahveroita, joten liotin ne samalla.
Sitten pannu kuumaksi, valkosipulin ja sipulin kevyt freesaus ja liotetut soijat & sienet sekaan.
Tässä kohtaa voi maustella ihan oman mielen mukaan. Käytä vaikkapa paprikaa ja yrttisuolaa.

Munamaidon voi toki tehdä myös ilman munaa, mutta tällä kertaa kaapista löytyi 1 muna. Jossain perusperus laatikon ohjeessa lukee että laita 2 munaa, mutta mun mielestä se on liikaa; laatikko maistuu pelkältä munamaidolta. Maidot taasen oli aika vähissä joten sekoitin kananmunan kermaan. Ei huono. Joukkoon vähän suppilovahveroiden liotusvettä ja punaista pestoa. Munamaito holautetaan makaroonien ja paistettujen juttujen sekaan, luonnollisesti. Laatikon päälle juustoa ja uuniin 225 asteeseen kunnes väri näyttää hyvältä. Laatikon päälle sopii loistavasti myös seesaminsiemenet.

En ehtinyt ottaa kuvaa kun nälkäiset perheenjäsenet kävivät jo ottamassa oman osansa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti